Balanzic workshop serie: Food & Health

Workshop serie: Food & Health

Inschrijven voor de 10-delige workshop serie kan tot en met 13 mei 2018. Met max. 10 deelnemers.
workshop

Wat leer je van ons?

Normaal gesproken stop je veel tijd en energie in een poging tot afvallen of dieet. Uiteindelijk ben je klaar en komen de kilo’s weer langzaam terug. En dat is frustrerend. Na een tijdje heb je de moed weer bijeen geraapt om vervolgens op Google een nieuwe oplossing te zoeken. Maar weet je wel waar je naar op zoek bent? En weet je ook welke methode bij jouw lichaam past? Of te wel: Hoe weet je zeker dat deze methode voor jou gaat werken?

Daar hebben wij een 10-delige workshop serie voor samengesteld. Elke week leren wij je stap-voor-stap op een leuke en interactieve manier hoe jij je lichaam gaat begrijpen en ondersteunen. Hierbij houden we rekening met de volgende factoren:

 • Stofwisselingstype
 • Spiervezeltype
 • Energieverbruik
 • Hoeveelheid vetpercentage
 • Hoeveelheid spierpercentage
 • Algemene gezondheid van je lichaam en hormonen

Welke uitdagingen gaan we samen aanpakken tijdens de workshop?

De grootste uitdagingen die we tegenkomen bij het verbeteren van onze leefstijl, is dat veel mensen automatisch minder gaan eten. En dat klinkt heel logisch. Je wilt afvallen, dus ga je minder snoepen. Dit kan alleen voor sommige mensen een valkuil zijn. En dat hangt grotendeels af van je stofwisseling en spiervezeltype. Deze twee factoren bepalen of je meer of minder moet gaan eten. Vervolgens wil je natuurlijk weten WAT je moet eten.

Nog een grote uitdaging zijn de hormonen. Ook wel emotie-eten genoemd. Een onbedwingbare drang naar zoetigheid. Of gewoon eten omdat jij je verveeld. Dit kan een teken zijn dat je lichaam niet verzadigd is. Komen we dus terug op de valkuil ’te weinig eten’. Het kan ook een onderliggende oorzaak hebben. Een disbalans in je hormoonhuishouding, medicijngebruik of een ontsteking.

Dit en nog veel meer gaan we bespreken en proberen op te lossen tijdens de 10-delige workshop serie.

Wat moet je weten voordat je gaat beginnen?

De serie bestaat uit 10 workshops van 1,5 uur. Deze vinden plaats op elke dinsdagmiddag van 14.30 – 16.00 uur. Elke workshop bestaat uit theoretische informatie, praktische informatie, tips, inspiratie en een thuisopdracht. Je hebt vervolgens een week de tijd om je thuisopdracht uit te voeren. En mocht je er niet uit komen of extra begeleiding nodig hebben, wij staan voor je klaar.

Aan het einde van deze 10 weken weet je alles wat je moet weten over de verschillende voedingsmiddelen, hoe je goedkoop en toch gezond boodschappen in huis kunt halen, hoe je een smakelijke maaltijd op tafel tovert voor het hele gezin en hoe je blijvend in gewicht kunt afvallen.

Workshop: De kracht van samen en een stok achter de deur

Een workshop is niet alleen gezellig, maar biedt ook vele mogelijkheden! Je kunt met elkaar brainstormen, ideeën opdoen en ervaringen uitwisselen. Om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt, hebben we een maximum van 10 deelnemers ingesteld. En vol=vol!

BONUS: Alle deelnemers krijgen een gewichtsanalyse met de eBiody. Dit is een professioneel apparaat waarmee we kunnen meten hoe de samenstelling van je gewicht is. Het vertelt ons ook hoeveel kcal je moet eten volgens je activiteitenniveau en de gezondheid van je cellen.

Deze workshops zullen elke dinsdagmiddag  plaatsvinden van 14.30 – 16.00 uur. 

10-delige workshop serie: Food & Health

Eenmalige investering van 249,-

 • Wekelijkse workshops
 • Professionele gewichtsanalyse met de eBiody
 • 24/7 persoonlijke begeleiding
 • Een werkboek met alle workshops
 • Praktijkgerichte informatie

Deze workshops zijn uiterst geschikt voor de drukbezette vrouw die een gezonde leefstijl wilt realiseren! We starten met de eerste workshop op 15 mei 2018. Doe je mee?

Inschrijvingen sluiten op 13 mei 2018. Wacht dus niet te lang, want vol=vol!

Dit zijn de 10 onderwerpen voor de workshops:

1) Begin bij de basis. Een sterke basis zorgt voor een stabiel en gezond gewicht. Het realiseren van deze basis kan echter moeilijker zijn dan je denkt. Daarom krijg je van ons een basis overzicht voor een 4-weken menu. Tijdens elke workshop gaan wij dit basis overzicht aanpassen naar de behoeften van je lichaam.

2) Stofwisseling- en spiervezeltype. Voordat we ons kunnen focussen op de vetverbranding, moeten we er eerst achter zien te komen wat je lichaam gebruikt als brandstof. En je spiervezeltype speelt hier een cruciale rol in.

3) Koolhydraten en eiwitten. Wat zijn koolhydraten en eiwitten. Hoeveel zou je ervan kunnen eten en hoeveel heeft je lichaam nodig om te gebruiken als brandstof? Je krijgt eerst een theoretische uitleg en vervolgens een thuisopdracht om met deze nieuwe informatie aan de slag te gaan.

4) Vetten en calorieën. Misschien wel onze leukste workshop! Omdat vetten en calorieën zoveel mogelijk vermeden worden, maar zo belangrijk zijn voor de vetverbranding. Het is wel belangrijk dat je dit op de juiste manier implementeert. En dat gaan we je tijdens deze workshop leren.

5) Emotie-eten en hormonen de baas zijn! Emoties en hormonen vormen elke dag een uitdaging voor ons. Het is de kunst om hier niet bang voor te zijn, maar het vóór te zijn.

6) Goedkoop en gezond boodschappen doen. Gezond eten hoeft helemaal niet duur te zijn! Als je weet waar je naar moet kijken en welke valkuilen je kunt ontwijken, lukt het iedereen om zelfs met een klein budget een smakelijke en gezonde maaltijd op tafel te zetten.

7) Recepten en weekmenu’s. Soms heb je even wat nieuwe inspiratie nodig. Omdat variatie belangrijk is voor een optimale vetverbranding, kunnen wat recepten en weekmenu’s een groot verschil maken.

8) 6 minuten mini workout. Als je elke dag 6 minuten kunt vrijmaken voor een paar bewegingsoefeningen, begint je dag al met een verhoogde stofwisseling. En je houdt je gewrichten soepel en gezond.

9) Evaluatie + Vraag & Antwoord. Om op de lange termijn je doel helder te houden, is het belangrijk om regelmatig te evalueren. We nemen hier ook te tijd om je vragen te beantwoorden

10) Extra tips, bijlages en antwoord op vragen. Wij zijn met elke workshop volledig betrokken bij jouw vooruitgang. In de laatste workshop geven we je nog extra tips en eventueel extra bijlages die je verder kunnen helpen.

Inschrijven voor de 10-delige workshop serie kan t/m 13 mei 2018.