Voor vitaliteit is wat nodig!

Naarmate we ouder worden kan de vitaliteit en het energieniveau omlaag gaan. Een sportschool kan de ideale oplossing zijn om extra fit te worden. Mocht je nog nooit in een sportschool zijn geweest, grijp je kans!

Misschien denk je: waarom naar een sportschool? Helpt dat wel en voel ik me daar wel op m’n gemak tussen al die mensen? Ik heb een paar tips en antwoorden voor je, zodat de stap misschien iets gemakkelijker voor je wordt.

Vitaliteit in 4 stappen

  1. Zoek een sportschool uit waar jij je prettig en op je gemak bij voelt, dat is enorm belangrijk! Je moet je thuis voelen.
  2. Ga niet zomaar naar een sportschool om gewoon wat te bewegen. Een doel voor ogen hebben werkt niet alleen motiverend, maar zorgt ook voor minder stress.
  3. Het hebben van begeleiding en professionele apparatuur is heel belangrijk voor het opbouwen van een gezonde spiermassa.
  4. Zorg voor een goede balans tussen cardio en krachttraining. 20 minuten cardio is voldoende voor het in stand houden of opbouwen van je conditie. Daar tegenover staat 40 minuten krachttraining. Doe van elke oefening 2 setjes van 10 om mee te beginnen. Na 2 weken kun je proberen om 2 setjes van 15 te doen.

Zo, de kop is eraf! De drempel kan hoog zijn, maar als je eenmaal bent begonnen, krijg je er veel voldoening voor terug. Dagelijks 30 minuten bewegen met daarbij twee keer per week een uurtje intensieve kracht- en cardiotraining is al voldoende. Ook een goed en gebalanceerd eetpatroon is uiteraard belangrijk.

Trainen is dus niet alleen goed voor het opbouwen van spiermassa, maar het geeft ook nog eens plezier en fitheid!

Succes met het uitwerken van deze tips, je spieren zullen er blij mee zijn! Mocht je nog vragen hebben, laat een berichtje achter op onze Facebook pagina of Twitter.

Direct een gratis intake?

Klik hier om je op te geven voor een gratis intakegesprek met onze deskundige. Je krijgt doelgericht advies en er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld voor het behalen van je doel. Geheel vrijblijvend.

JA!

Gratis proefbehandeling Bailine