Recept: Ovenschotel broccoli met tonijn

ovenschotel broccoli

Recept: Ovenschotel broccoli met tonijn

Ik ben dol op een ovenschotel! Gewoon lekker alles door elkaar. Oneindig variëren en super snel gemaakt. Nu heb ik een rare combinatie ontdekt die ik graag met je wil delen. Broccoli en tonijn. 

 

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  • 1 grote ovenschaal
  • 1 broccoli
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 blik tonijn op waterbasis (ik gebruik van het merk Statesman)
  • Snufjes zout
  • Geraspte geitenkaas

Hoe maak je het?

Eerst maak je de broccoli schoon. Je kunt gerust zo veel mogelijk steel eraan laten zitten, je proeft er weinig van. Snijd het in kleine roosjes en kook in 10 minuten gaar in een pan met een laagje water. De broccoli hoeft niet volledig onder water te staan.

Wanneer je er na 10 minuten met een vork doorheen prikt, moet dit gemakkelijk gaan, maar niet dat de broccoli uit elkaar valt. Giet vervolgens het water af en doe de broccoli in je ovenschaal.

Zet de oven aan op 200 °C.

Giet de inhoud van het blik tonijn en tomatenblokjes in de ovenschaal met broccoli en hussel het goed door elkaar. Strooi wat Keltisch zeezout eroverheen en wat geraspte geitenkaas. Zet het geheel in de oven totdat de kaas mooi goudbruin is.

Heerlijke ovenschotel dat puur is van smaak en zorgt voor een verzadigd gevoel. Aardappels zijn niet nodig. Als je toch behoefte hebt aan wat meer, eet er dan wat doperwten bij of tuinbonen. Heerlijke combinatie en ze zitten vol met eiwitten!

Enjoy!

Direct een gratis intake?

Klik hier om je op te geven voor een gratis intakegesprek met onze deskundige. Je krijgt doelgericht advies en er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld voor het behalen van je doel. Geheel vrijblijvend.

JA!

Gratis proefbehandeling Bailine