Moederdag recepten | Verwennerij!

flowers-garden-colorful-colourful

Het is niet altijd even makkelijk om moeder te zijn. En om die reden worden alle moeders één dag in het jaar lekker verwent. Wij geven je onze Moederdag recepten.

Ontbijt op bed

Heb jij alles al in huis voor een geslaagde Moederdag? Cadeautje, bloemetjes en een heerlijk ontbijt op bed?

Want je moeder verwennen doe je natuurlijk met een eigengemaakt ontbijt.

Een beschuit waar de suikerpot op is leeggeschud of een kopje thee dat voor het maken van het ontbijt alvast is ingeschonken. Niet getreurd: je verbrandt in ieder geval je mond niet.

En dan nog het ei: had deze niet een paar minuten langer moeten koken? Gezellig een bosje zelf geplukte bloemen uit eigen tuin. Later misschien maar wel even in het water zetten, als het dan al niet te laat is…

De culinaire mannen (of kinderen) die iets meer kunnen dan alleen een ei koken, zijn natuurlijk al wéken van te voren bezig met de voorbereiding voor een heerlijke brunch of diner.

Maar voor degene die zich niet voorbereid hebben, gaan wij je een handje helpen met wat heerlijke, gezonde recepten.

Mini pancakes

Eén van onze Moederdag recepten zijn de mini pancakes. Uiteraard houden we wel even rekening met de moderne, gezond etende vrouw.

Wat heb je nodig?

  • 1 eetlepel boekweitmeel (100 x gezonder dan pannenkoekenmeel en ook nog glutenvrij!)
  • 1 ei (zullen we de biologische doen?)
  • 1 banaan (ook hier nemen we de biologische of ga eens voor het Fair Trade merk, helpen we er ook nog andere mensen mee).
  • Klein beetje zout (maar dan wel de Keltische of Himalaya)
  • En voor de variatie doen we er twee eetlepels hüttenkäse doorheen

Deze ingrediënten doen we in een hoge kom en mixen we door elkaar. In de koekenpan gaat een klontje kokosvet of roomboter. Als dat is gesmolten, scheppen we drie schepjes beslag in de pan.

Zorg ervoor dat de drie porties beslag elkaar niet raken, want we maken drie mini pancakes. Een kleine tip: blijf erbij, zodat ze niet verbranden. En af en toe even aan de onderkant spieken of ze mooi bruin zijn en omgooien!

Door de banaan zijn de pannenkoekjes eigenlijk al heerlijk van smaak, maar je kunt er natuurlijk wat geraspte geiten- of schapenkaas op doen of kokosrasp (ook heel lekker!). Zo krijgt moeder nog wat eiwitten binnen, die goed zijn voor de vetverbranding.

Moederdag recepten

 

Versieren

Heb je aardbeien in huis? Dan is het leuk om deze op de pannenkoek te leggen. Lekker feestelijk! Terwijl je de aardbeien in plakjes snijdt, kun je alvast water koken voor de verse munt of gember thee.

Zomerse kwark met vers fruit

Moederdag receptenBij zo’n heerlijk ontbijtje hoort natuurlijk ook een lekker schaaltje kwark met vers fruit.

Je kunt voor dit recept ook bevroren zomerfruit nemen. Doe een paar handen fruit in een blender en mix het tot een egale massa. Zorg voor een goede verdeling tussen zuur fruit en zoet fruit.

Neem een bakje naturel kwark en schep hier een eetlepel fruitpuree doorheen. Pak vervolgens een leuk glas en doe hier een klein laagje fruitpuree in, vervolgens de kwark en de rest van de fruitpuree erbovenop.

Ik hoop dat iedereen zal genieten van deze Moederdag recepten. Eet smakelijk en een gezellige verwendag voor iedere vrouw toegewenst!


Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe recepten. Heb jij een Moederdag recept die je graag met ons wilt delen? Ga dan naar onze Facebook pagina!

Direct een gratis intake?

Klik hier om je op te geven voor een gratis intakegesprek met onze deskundige. Je krijgt doelgericht advies en er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld voor het behalen van je doel. Geheel vrijblijvend.

JA!

Gratis proefbehandeling Bailine