Glutenvrije basiscake van amandelmeel

Basiscake van amandelmeelRecept: Glutenvrije basiscake van amandelmeel

Heb jij het al gezien in de supermarkt? Koopmans heeft een nieuwe aanwinst voor het bak-assortiment: Zelfrijzend glutenvrij amandelmeel! En een klant van mij vroeg of het geschikt zal zijn voor het maken van een luchtige cake. Dat wil ik natuurlijk maar al te graag uitproberen 🙂

Op de verpakking staat al een recept van Koopmans. Deze heb ik in principe gewoon aangehouden. Alleen heb ik er lekker een paar theelepels speculaaskruiden aan toegevoegd. Het is namelijk een recept voor een basiscake. Je kunt er natuurlijk zelf van alles mee doen. Denk bijvoorbeeld aan verse vanille, vers fruit, chocolade etc. etc.

Ingrediënten basiscake

  • 1 pak Koopmans zelfrijzend amandelmeel
  • 200 gram roomboter
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 5 eieren
  • 3 theelepels speculaaskruiden (optioneel)
  • Een ronde of rechthoekige cakevorm van ongeveer 30 cm.

Hoe maak je de cake?

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Zelf laat ik altijd de boter smelten op laag vuur. Je kunt het ook op kamertemperatuur laten en met een keukenmachine romig maken. Voeg de suiker toe en vervolgens één voor één de eieren. Klop het beslag goed luchtig met de speculaaskruiden en vervolgens zet je de mixer op de laagste stand en mix je rustig het amandelmeel mee.

Schenk het beslag in een ingevette cakevorm en bak de cake 60-70 minuten goudbruin. Je kunt controleren of de cake gaar is door in het midden met een breinaald of satéprikker te prikken. Als er niks aan blijft plakken, dan is de cake gaar.

Enjoy!

Direct een gratis intake?

Klik hier om je op te geven voor een gratis intakegesprek met onze deskundige. Je krijgt doelgericht advies en er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld voor het behalen van je doel. Geheel vrijblijvend.

JA!

Gratis proefbehandeling Bailine