Druk schema? Meal preppen!

Door op

meal preppen

Druk schema? Meal preppen!

Heb jij een druk schema en ben jij regelmatig onderweg? In dat geval maak je waarschijnlijk lange dagen en reis je van afspraak naar afspraak. Heb jij er weleens aan gedacht om je maaltijden voor te bereiden? Meal preppen noemen we dat. En daar heb ik wat tips voor!

Waarom Meal preppen?

Waarom zou ik elke dag in de keuken staan zweten als het ook anders kan? Hopelijk doe ik maar één of twee keer in de week boodschappen. En hoe fijn zou het zijn als ik ook maar één of twee keer in de week in de keuken sta? Het voordeel is niet alleen dat het tijd bespaart, maar ook geld en het volhouden van een gezonde eetgewoonte wordt ineens een stuk makkelijker! En daarom doe ik aan Meal preppen.

Meal preppen is een manier om efficiënter om te gaan met je tijd in de keuken. Ik ga toch zeker ook niet elke keer met een stukje afval naar de container lopen die buiten in de schuur staat? Nee! Ik spaar het afval op in een prullenbakje en loop vervolgens met een volle prullenbak naar de container want dat is veel efficiënter.

Voordat je begint met Meal preppen, denk even aan het volgende:

  • Bedenk een dag waarop je de tijd hebt voor meal preppen
  • Bedenk welke voedingsmiddelen zich goed uitlenen om in te vriezen en te verwarmen
  • Plan het boodschappen doen en meal preppen dicht bij elkaar zodat je ingrediënten het verst blijven

Ideeën voor 3 dagen meal preppen:

Ontbijt: Maak 3 potten klaar met elk 200 gram Griekse yoghurt (of kokos-, geit- of sojayoghurt) met 2 el havervlokken, 1 el gebroken lijnzaad, snufje kaneel, handje ongebrande noten, kokossnippers en eventueel een klein handje bevroren blauwe bessen.

Lunch: Bak 3 kippenborsten op lage temperatuur in een koekenpan. Trek met 2 vorken grove stukken. Schep er 2 grote eetlepels Griekse yoghurt doorheen, kleine stukjes bleekselderij, 1 el mosterd, 1 lente ui, 1 teentje knoflook, wat paprika poeder en peper en zout. Verdeel de kipsalade in 3 vershoudbakjes met wat sla melange en cherrytomaten. Eet de salade op een paar crackers, brood naar keuze of bijvoorbeeld een pitabroodje. Salade kan 4 dagen bewaard worden in de koelkast.

Diner: Leg op een bakplaat 3 moten zalm. Snij 3 paprika’s en 2 grote witte uien in reepjes en leg ze op de bakplaat bij de zalm. Breng de zalm op smaak met wat Tamari sojasaus van het merk Kikkoman en de groente met peper en zout.  Weeg 120 gram ongekookte zilvervliesrijst af en kook volgens de aanwijzingen. Snij 3 hele paksoi in kleine stukjes en kook op hoog vuur in 2-3 minuten gaar. Verdeel de rijst, groenten en zalm in 3 vershoudbakjes. Je kunt het gerecht uitbreiden met taugé, kool en champignons. Kan 4 dagen bewaard worden in de koelkast.

Extra slim zijn in de keuken

Ga je een keer soep maken? Maak gelijk een hele grote pan. Verdeel de soep in diepvrieszakjes/bakjes zodat je het een keer kan ontdooien wanneer je weinig tijd hebt als lunch of avondeten. Altijd verse soep binnen handbereik!

Vergeet ook je tussendoortjes niet. Vind je kaas lekker of noten? Snij alvast wat kaas in blokjes en verdeel het in boterhamzakjes. Doe hetzelfde met de noten. Neem een grote gemengde zak noten, bijvoorbeeld van de markt om geld te besparen. Weeg 30-50 gram noten af in boterhamzakjes. Pakken en weggaan!

Vond jij deze tips handig? Deel het op social media. Bedankt!