10 redenen om van avocado te houden

10 redenen om van avocado te houden

Deze heerlijke vrucht heeft onze harten al jaren geleden veroverd. Met hun heerlijke zachte en romige smaak is de avocado een held in elk recept. Als jij nog niet overtuigd bent van deze fantastische gezondheid booster, dan hebben we hier 10 redenen voor je op een rijtje gezet.

1 Ze zijn een ware nutriënten bom

Avocado’s zitten vol met vitamines en mineralen! Dat is wel een erg lekkere manier om je nutriënten binnen te krijgen…

2 Ze worden nooit saai

Er is een heel arsenaal aan recepten met avocado’s. Zo kun je er bijvoorbeeld heel gemakkelijk een guacamole spread van maken, maar ook in een omelet, salades, chocolade mouse en smoothies zijn ze verrukkelijk!

3 Ze bevatten amper suiker

Ondanks dat het een vrucht is, bevat het veel minder natuurlijke suikers dan ieder ander soort fruit. Per ons zit er slechts 1 gram suiker in!

4 Ze zitten vol met gezonde vetten

Een avocado bestaat voor 75% uit onverzadigde vetten. Deze natuurlijke vet bron is ontzettend gezond voor je hart en is zelfs beter dan ‘Light’ producten of margarine en halvarine.

5 Wortels goed voor de ogen? Avocado is nog beter!

Een avocado bevat 81 mg luteïne en zeaxanthine. Dit zijn sterke antioxidanten die je ogen ondersteunen naarmate we ouder worden.

6 Zelfs de korst is handig!

Op een feestje hoeft deze wonderlijke vrucht ook niet te ontbreken want je kunt de ‘kom’ van de avocado gebruiken als bakje voor een heerlijk gerecht! Probeer het eens met gepureerde avocado, verse dille, garnalen en knoflook. Of bak er een eitje in!

7 Goed voor de hersenen en zenuwstelsel

De gezonde vetten zijn niet alleen goed voor het hart, maar ook voor het ontwikkelen van een gezond brein en zenuwstelsel.

8 Zwanger? Eet een avocado!

Foliumzuur, vitamine E, vitamine B, ijzer, choline en vezels. Niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor je groeiende baby gedurende je zwangerschap.

9 Ga je voor een avocado of een banaan?

Wist je dat een avocado meer kalium bevat dan een banaan? Kalium zorgt voor het in stand houden van een gezonde bloeddruk.

10 Een heerlijke ijs traktatie voor alle veganisten en mensen met melk allergieën

Het is een briljante, melkvrije en veganistische vervanger voor het maken van je eigen ijs! Stop een halve avocado in de blender, voeg het sap van een halve limoen toe, 2 tl honing en 250 ml kokosmelk. Giet het mengsel in een paar ijsvormpjes en vries je eigen gemaakte ijs voor 4 uur. Heerlijk!


TIP: Een avocado heeft een grote pit in het midden zitten. Neem een mesje en snijd de avocado door de helft rondom de pit. Haal de twee helften vervolgens van elkaar af en haal de pit er met een lepel uit. Heb je maar de helft nodig? Dan kun je het beste de pit laten zitten en de avocado in huishoudfolie wikkelen.


Hoe geniet jij van dit heerlijke stuk fruit? Deel je liefde voor de avocado op Facebook!

GELUK vermenigvuldigd zich door het te DELEN

Direct een gratis intake?

Klik hier om je op te geven voor een gratis intakegesprek met onze deskundige. Je krijgt doelgericht advies en er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld voor het behalen van je doel. Geheel vrijblijvend.

JA!

Gratis proefbehandeling Bailine