Aankomen in gewicht? Zo doe je dat!

aankomen in gewicht

Aankomen in gewicht? Zo doe je dat!

Je zou het niet zeggen, maar er zijn mensen die moeite hebben bij het aankomen in gewicht. Heb jij ondergewicht? Eet jij alles wat los en vast zit, maar kom je geen grammetje aan? Lees hier ons advies.

Stap 1: Wat verbrand je lichaam?

Als je wilt aankomen in gewicht, zou je in eerste instantie denken ‘ik moet gewoon meer eten’. Ja en nee. Wanneer je lichaam in rust is, verbrand je alsnog calorieën voor het regelen van de lichaamstemperatuur, spieren, pompen van het hart, orgaanfuncties en ga zo maar door. Heb je een actieve leefstijl? Dan zou je hier rekening mee moeten nemen met je calorie-inname. Een gemiddeld persoon heeft ongeveer 1500-1800 calorieën nodig. Eet je minder dan dat? De kans is groot dat je zal afvallen in gewicht.

Stap 2: Eet regelmatig

Het is aan te raden om regelmatig te eten. Denk aan 3 hoofdmaaltijden en een paar tussendoortjes. Als je weinig eetlust hebt, probeer dan om 6 kleine maaltijden te nemen in plaats van 3 grote. En zet er gerust de wekker voor. Zo voorkom je dat er maaltijden overgeslagen worden 😉

Stap 3: Wat ga je eten?

Vervolgens kijk je naar WAT je eet. Mensen die een snelle stofwisseling hebben verbranden namelijk heel snel koolhydraten. Een voedingspatroon dat rijk is aan koolhydraat, zal jou daarom niet helpen met gewichtstoename. Hoe kom je erachter of je een snelle stofwisseling hebt? Kijk maar eens naar de volgende punten:

  • Je hebt een grote eetlust. Een maaltijd kan jij niet overslaan.
  • Na het eten van veel koolhydraten zoals snoep, koek, cake, brood, pasta etc. krijg je eerst energie en vervolgens ben je moe (suikerdip).
  • Maaltijden moeten vooral op smaak gemaakt worden met zout.
  • Je hebt een uitbundig en energiek karakter
  • Maar vermoeidheid is altijd een uitdaging
  • En je hebt koffie nodig om ’s ochtends wakker te worden

Kan jij je hierin vinden? Dan adviseren wij een voedingspatroon met langzame koolhydraten zoals groenten, een kleine hoeveelheid volkoren granen en wat fruit. Voor de rest veel natuurlijke eiwitten en gezonde vetten zoals kip, kalkoen, ei, brie, olijven etc.

Balanzic

Direct een gratis intake?

Klik hier om je op te geven voor een gratis intakegesprek met onze deskundige. Je krijgt doelgericht advies en er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld voor het behalen van je doel. Geheel vrijblijvend.

JA!

Gratis proefbehandeling Bailine