50-plusser, dus senior? Echt niet!

50-plussers, herkent u het gevoel? Het gevoel dat je als twintiger iedereen van boven de vijftig als senior bestempelt, maar dat je daar – wanneer je zelf 50-plusser bent – niets meer van wilt weten? Best begrijpelijk, want veel van jullie zijn nog superfit en vitaal!

Pop Quiz

Tijdens een nascholingsdag voor de beroepsvereniging stelde fitnesstrainer Tim de volgende vraag: Wie van jullie is er ouder dan vijftig jaar? 90 procent van de handen ging omhoog. Vervolgens stelde Tim deze vraag: Wie van jullie voelt zich senior? Jawel, ALLE handen gingen omlaag. We hebben erg gelachen om deze positieve reactie en het is nog waarheidsgetrouw ook. Niet alle senioren hebben lichamelijke klachten, gelukkig maar. De reden? Veel 50-plussers hebben ingezien dat gezonde voeding en beweging zorgen voor een lichaam in topconditie.

Eye-opener

Om nog even op Tim terug te vallen, hij zette ons ook aan het denken op deze dag. Want wat zeg je bijvoorbeeld als kleinkind tegen je oma als ze koffie of thee wil? Zeg je dan dat ze lekker moet blijven zitten en dat jij koffie voor haar haalt? Mocht dat laatste het geval zijn, dan is dat fout, zo vertelde Tim. Volgens de fitnesstrainer wens je haar nu eigenlijk dood. Dat klinkt heel crue, maar er zit wel degelijk een vorm van waarheid in. Door te zeggen ‘blijf maar lekker zitten’ ontneem je haar de kans om in beweging te komen. Best een eye-opener, toch? Juist voor 50-plussers moet het bloed blijven stromen, moeten spieren regelmatig aangespannen worden en moeten botten zo stevig mogelijk blijven. Zo verklein je de kans op hart- en/of vaatziekten.

Wanneer je als 50-plusser realiseert dat een gezonde leefstijl jou kan voorbereiden wanneer je echt senior wordt, dan is ons advies om met een hormoonvoeding specialist om tafel te gaan zitten. Wanneer je de 50 gepasseerd bent, veranderd er veel in je hormoonhuishouding. Denk maar aan de overgang. Maar ook voor mannen veranderd er veel na de 50. Zelf aan de slag gaan brengt je tot een bepaald punt. Wil je verder gaan, dan helpen wij je daar graag bij.

Direct een gratis intake?

Klik hier om je op te geven voor een gratis intakegesprek met onze deskundige. Je krijgt doelgericht advies en er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld voor het behalen van je doel. Geheel vrijblijvend.

JA!

Gratis proefbehandeling Bailine