Recept: Brownietaart

brownietaart

Recept: Brownietaart

Terwijl ik dit recept typ op mijn laptop, zit ik achter het raam te staren naar een sombere en grijze dag in maart. En omdat het buiten meer lijkt op herfst dan op lente, vond ik het een goed idee om wat lekkere brownies te bakken. Gewoon omdat het kan.

En raar maar waar, dit brownie recept bevat avocado! Ik heb de roomboter vervangen met een avocado omdat ik steeds meer vragen kreeg naar lactosevrije recepten. En dit kan prima, want een avocado heeft geen overheersende smaak. Al helemaal niet in combinatie met cacao 🙂

Doordat we avocado gebruiken i.p.v. roomboter, is dit recept helemaal lactosevrij. En omdat ik graag glutenvrij eet, heb ik amandelmeel gebruikt. Glutenvrij en ook nog eens laag in koolhydraten. Een perfecte snack voor bij de koffie.

Ingrediënten: Brownietaart

Wat heb je nodig voor 1 brownietaart van 24 cm?

  • 1 rijpe avocado
  • 300 gr amandelmeel
  • 3 grote eieren
  • 140 gr kokosvet
  • 4 el RAW cacao (bevat geen lactose en suiker)
  • 200 gr kokosbloesemsuiker (beste vervanging voor gewone suiker)
  • 3 tl wijnsteenbakpoeder
  • 3/4 tl zout
  • 1 tl vanille poeder (kern van een vanillestokje)

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 185 graden
  2. Meng eerst alle droge ingrediënten met elkaar in een kom
  3. Meng in een andere kom alle natte ingrediënten. De kokosvet moet je wel eerst even smelten in een steelpan op laag vuur. Tip: Prak de avocado eerst met een vork zodat je het makkelijker kan mengen zonder klonten te krijgen
  4. Schep vervolgens beetje voor beetje de droge ingrediënten in de kom met de natte ingrediënten. Al roerend zodat je geen klontjes krijgt
  5. Pak een taartvorm van ongeveer 24 cm. Bedek deze volledig met bakpapier en giet het brownie-mengsel in de vorm
  6. Zet de taart in de oven en bak 30-45 minuten. Prik er even met een breinaald of mes erin om te zien of het gaar is. Als het gaar is, blijft er niks meer aan de naald/mes plakken.

En ik weet dat het moeilijk is, maar laat de brownietaart helemaal afkoelen voordat je gaat snijden… Je kan ze ook nog invriezen (als ze het zolang overleven).

Enjoy!

Ken je iemand die dit ook lekker zal vinden? Deel dit recept dan via Facebook. Bedankt!

Direct een gratis intake?

Klik hier om je op te geven voor een gratis intakegesprek met onze deskundige. Je krijgt doelgericht advies en er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld voor het behalen van je doel. Geheel vrijblijvend.

JA!

Gratis proefbehandeling Bailine