Recept: Glutenvrije amandelkoekjes

amandelkoekjes

Recept: Glutenvrije amandelkoekjes

Wil je zonder schuldgevoel een lekker koekje eten bij de thee? Zet gerust een schaal van deze glutenvrije amandelkoekjes op tafel! Binnen 5 minuten zijn deze heerlijke koekjes gebakken. Geen kant-en-klaar pakje kan daar tegenop 😉

 

Glutenvrije amandelkoekjes:

Voor ongeveer 30 koekjes:

  • 200 gr amandelmeel
  • 100 gr kokosbloesemsuiker (ook geschikt voor diabetes patiënten)
  • 150 gr ongezouten roomboter
  • 1/2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1 ei
  • Een paar rozijnen of stukjes 82% chocolade

Hoe gaan we bakken?

  1. Meng het amandelmeel, kokosbloesemsuiker en een snuf zeezout in een mengkom.
  2. Snijd de boter in blokjes en doe deze ook in de kom.
  3. Splits het ei en doe de dooier bij het mengsel (het eiwit gebruik je in dit recept niet).
  4. Mix de ingrediënten met je handen goed door elkaar totdat je geen klontjes boter meer ziet. Maak er een grote bal van. Verpak het deeg in plastic folie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  6. Rol het deeg in een staafvorm uit en snijd in plakjes van ongeveer 4-5 millimeter dikte.
  7. Druk de plakjes een beetje plat en leg ze met voldoende ruimte ertussen op een stuk bakpapier.
  8. Bak de glutenvrije koekjes in het midden van de oven in 15-20 minuten af en laat ze daarna even afkoelen.
  9. Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel om ze lekker krokant te houden.

Enjoy!

Direct een gratis intake?

Klik hier om je op te geven voor een gratis intakegesprek met onze deskundige. Je krijgt doelgericht advies en er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld voor het behalen van je doel. Geheel vrijblijvend.

JA!

Gratis proefbehandeling Bailine