Recept: Gezonde en glutenvrije ontbijtkoek

Recept: Gezonde en glutenvrije ontbijtkoek

Ben je veel onderweg? En wil je de kinderen iets lekkers meegeven voor school? Komen de komkommerschijfjes en Cherrytomaten je neusgaten uit? Dan hebben wij een lekker recept voor je. Helemaal gezond en glutenvrij! 

Ontbijtkoek

Van jongs af aan bestaat het al: Ontbijtkoek. Een makkelijk tussendoortje dat snel energie vrijgeeft. Goed houdbaar, niet droog en in veel verschillende smaken. Kreeg jij het vroeger ook mee naar school? Ik wel.

Nu we gezonder willen eten, is het je misschien al opgevallen hoeveel suiker er eigenlijk in zit. Zo’n onschuldig plakje koek… Tarwe, suiker en smaakmakers. Helaas gaat dit van het boodschappenlijstje af. Maar ik wil er wel iets voor in de plaats. Jij ook? Hier is mijn gezonde ontbijtkoek zonder tarwe, gluten, zuivel en helemaal Vegan!

Glutenvrije ontbijtkoek: Ingrediënten

  • 500 gram pompoen
  • 200 gram medjool dadels
  • 1 el kokosvet
  • 2 tl Maca poeder (of RAW cacao)
  • 3 tl kaneel
  • 100 gram gemengde noten (cashew-, pecan- en walnoten)
  • 2 el zonnebloempitten
  • 25 gram kokosbloesemsuiker (is niet geraffineerd)
  • 2 flinke el boekweitmeel (is zonder gluten)
  • 10-12 gram Psyllium Husk vezels (kan goed werken tegen obstipatie)

Hoe gaan we bakken?

  1. Schil de pompoen. Dit gaat het makkelijkst door de pompoen in tweeën te snijden en met een dunschiller van je af te schillen. Verwijder de pitten met een lepel en snij de pompoen in grove blokken. Doe de pompoen in een pannetje met een laagje water (niet helemaal onder water). Kook voor 10 minuten.
  2. De pompoen is gaar als je er met een vork doorheen kan prikken alsof het boter is. Voeg nu, in de pan, de dadels toe en kook nog 1 minuut. Giet het water af en voeg de noten erbij. Pureer de pompoen met de dadels en noten tot een egale massa. Gebruik hiervoor een staafmixer of keukenmachine.
  3. Meet alle ingrediënten af en voeg dit bij het pompoenmengsel. Roer alles goed door elkaar m.b.v. een garde of lepel.
  4. Bedek een ovenschaal of vierkanten bakblik met bakpapier. Verdeel je beslag en bak de ontbijtkoek in 45-50 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 150 graden. Laat de ontbijtkoek eerst helemaal afkoelen voordat je het aan gaat snijden. Je kan het prima in de koelkast bewaren of invriezen.

Enjoy!

Direct een gratis intake?

Klik hier om je op te geven voor een gratis intakegesprek met onze deskundige. Je krijgt doelgericht advies en er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld voor het behalen van je doel. Geheel vrijblijvend.

JA!

Gratis proefbehandeling Bailine